آموزش طراحی وب دوره کامل (ویژه)
تعریف طراحی وب
طراحی وب مربوط به طراحی هر آن چیزی است که کاربر آن را در مانیتور خود مشاهده میکند. و یک طراح وب وظیفهی طراحی المان های گرافیکی و دیداری یک وبسایت یا صفحه وب را دارد.
اما در دنیای طراحی وب، واژه ای مثل Front End یا Back End ممکن است زیاد به گوش شما بخورد.
Front end چیست؟
فرانت اند یا Front End، به بخش قابل مشاهدهی یک وب سایت یا نرم افزار توسط کاربران میگویند. فرانت اند، کدهای غیر قابل فهم برای کاربران را در قالب ظاهری گرافیکی و بصری به آنها نمایش میدهد تا بتوانند به راحتی از بخشهای مختلف سایت استفاده کنند. در این بخش، فرمهای ورودی اطلاعات، صداها، تصاویر، ویدئوها و به صورت کلی هر چیز دیگری که برای کاربر قابل درک باشد، قرار میگیرد
زبانهای برنامهنویسی فرانت اند در طراحی وب
زبان HTML
HTML یکی از زبانهای برنامهنویسی نشانهگذاری است که برای توسعه فرانت اند سایتها و وب اپلیکیشنها کاربرد دارد.
زبان برنامهنویسی CSS
با بهکارگیری CSS که برگرفته از عبارت Cascading Style Sheets است، میتوانیم یک ظاهر مناسب و کاربرپسند برای استایل وبسایت خود ایجاد کنیم. در واقع این زبان، چگونگی قرارگیری المانهای صفحه وب را مشخص میکند و به عنوان یک ابزار برای جذب کاربر به وبسایت تلقی میشود.
جاوا اسکریپت Javascript
Java Script که به طور خلاصه به آن JS هم میگویند، یک زبان سطح بالای تفسیری میباشد. این زبان به گونهای طراحی شده که به کمک آن پیادهسازی ویژگیهای سخت و پیچیده در صفحات، وجود دارد. برای آنکه در هر زمان، یک حرکت پویا مانند نمایش بهروزرسانیهای محتوا، گرافیکهای متحرک دوبعدی و سه بعدی، نقشههای تعاملی و… را در سایت خود ایجاد کنید، میتوانید روی استفاده از این زبان حساب کنید!
یادگیری بوت استرپ (bootstrap):
یک گام دیگر که در نقشه راه فرانت اند خیلی مهم است، یادگیریه بوت استرپ است. بوت استرپ یک فریم ورک تشکیل شده از HTML، CSS و JS است که برای ریسپانسیو سازی سایت استفاده میشود و البته سرعت ساخت صفحه را بسیار بالا میبرد به طوری که برای مثال برای قسمت هایی که نیاز بود با جاوا اسکریپت کد های طولانی نوشته شود با استفاده از کلاس های بوت استرپ آن را به راحتی در سایتمان اعمال میکنیم.
بک اند (Back-End) چیست؟
بک اند (Back End) بخشی از یک وبسایت یا نرم افزار است که کاربران قادر به مشاهده آن نیستند. به عبارت بهتر بک اند، مغز یک سایت است که وظیفه کنترل منطق را بر عهده دارد. کدهایی که در بخش بک اند نوشته میشوند، به طور مستقیم با سیستم در ارتباط نیستند، بلکه از طریق سرور به مرورگر کاربرها ارسال میشوند؛ به همین دلیل است که به بک اند، برنامه نویسی سمت سرور یا Server Side نیز گفته میشود.
زبانهای برنامه نویسی بک اند در طراحی وب کدامند؟
زبانهای برنامه نویسی متعددی به منظور کدنویسی در زمینه بک اند وجود دارند، مانند: Java، PHP، Python، SQL، .NET و C# اما در ادامه این بخش، سه مورد از رایجترین آنها را معرفی خواهیم کرد.
جاوا Java
زبان java نسبتا قدیمی و محبوب مورد استفاده بسیاری از برنامه نویسان قرار گرفته است. یکی از نقاط قوت و دلایل محبوبیت این زبان، داشتن ماشین مجازی است که باعث سهولت در کامپایل و اجرای کدها در سیستمها میشود.
پی اچ پی PHP
بدون شک میتوان گفت یکی از پرکاربردترین زبانهای سمت سرور PHP میباشد که در ایجاد ۸۰ درصد از وبسایتها نقش داشته است. به طور کلی از این زبان در برنامه نویسی نرم افزارها، تنظیم کوکیها و جمع آوری داده استفاده میشود.
پایتون Python
در حال حاضر یکی از رقبای جدی زبانهای جاوا و PHP، زبان برنامه نویسی پایتون است. بسیاری از برنامه نویسان بک اند بخاطر سهولت در یادگیری و استفاده از آن به این زبان علاقه مند هستند
Full Stack چیست؟
در دنیای طراحی سایت به برنامه نویسانی که هم توانایی طراحی وب یا همان Front End و هم توانایی برنامه نویسی وب یا BACK END دارند برنامه نویس Full Stack گفته می شود. برنامه نویسان فول استک مهارت و توانایی لازم برای انجام یک پروژه را به صورت فردی دارند.